01.02.2013 14:54

SVČ Klub Ičko obdrželo z benefice Karla Rachůnka 40000 Kč

Benefice Karla Rachůnka pomohla částkou 920 tisíc korun

Benefice Karla Rachůnka vynesla na dobročinné účely částku 920 tisíc korun. Organizátoři akce, kterými byli Karel Rachůnek starší, město Zlín a hokejový klub PSG Zlín, tyto peníze rozdělili pěti organizacím, které pracují se zdravotně handicapovanými nebo seniory – Domovu pro zdravotně postižené z Velehradu, Sledge hokejovému klubu Lapp Zlín, Klubu Íčko Zlín, Nemocnici Milosrdných bratří ve Vizovicích a zlínskému integrovanému centru IZAP Slunečnice.
Slavnostní ukončení celé benefice se uskutečnilo ve středu 30. ledna v prostorách obřadní síně zlínské radnice. "Benefice splnila svůj účel, jak po stránce sportovní, tak společenské. Těšilo nás, že na zápas Zlína s Jaroslavlí dorazila řada hráčů zvučných jmen, kteří se během kariéry potkali s Kájou. A byli jsme moc rádi za zájem fanoušků, vždyť vyprodali stadion," prohlásil Karel Rachůnek. "Důstojně jsme zavzpomínali na skvělého hráče a člověka a zároveň pomohli dobré věci. Děkuji všem, kteří se do benefice jakýmkoliv způsobem zapojili," vzkázal primátor města a zároveň prezident PSG Zlín Miroslav Adámek. "Je dobře, že jsme si tímto způsobem Karla připomněli. A je výborné, že výtěžek akce pomůže potřebným," konstatoval trenér PSG Zlín Rostislav Vlach.
Příjem ze vstupného na listopadové utkání PSG Zlín – Lokomotiv Jaroslavl byl z pohledu získávání prostředků na dobročinné účely nejvýznamnější položkou v rámci této benefice. Další finance vzešly z dražby dresů, ve kterých bylo utkání odehráno, a klubové šály ruského týmu. Akci podpořili také sponzoři. "Vybrané peníze jsme dle platných zákonů zdanili. Výslednou částku jsme poté celou rozdělili mezi vybrané organizace," konstatoval náměstek primátora Ondřej Běták, který se na pořádání benefice podílel.
Do obřadní síně dorazili také někteří fanoušci, kteří v dražbě získali dresy. Ty jim zde byly slavnostně předány. Dres podepsaný všemi hokejovými hvězdami, jenž dorazily na utkání s Jaroslavlí, organizátoři věnovali hokejovému klubu. "Pověsili jsme ho vedle posledního reprezentačního dresu Karla Rachůnka," sdělil generální manažer PSG Zlín Karel Adamík. Dva podepsané dresy z utkání Zlín – Jaroslavl dostal od organizátorů i fanklub. "Přistoupil k celé akci skvěle. Jeho členové měli obrovský podíl na skvělé atmosféře, ve které se zápas odehrál. Moc jim  za to děkujeme," uvedl Ondřej Běták.
Obdarované organizace peníze využijí na další zkvalitňování svých služeb a vylepšení zázemí. "Použijeme je na vybavení Domova Karla Rachůnka, který vznikne v Uherském Hradišti a kam se přesuneme z Velehradu," prozradila například za tamní Domov pro zdravotně postižené Markéta Benešová. "Nejsme častými příjemci takovéto pomoci a jsme za ni opravdu rádi. Využijeme ji na vylepšení sociálního zázemí," řekla za integrované centrum IZAP Slunečnice Sylvie Osičková.


Přehled obdarovaných organizací:

Domov pro zdravotně postižené – Velehrad Valašská                 650 tisíc korun      
SHK Lapp Zlín                                                                        150 tisíc korun  
IZAP Slunečnice                                                                     40 tisíc korun
Klub Íčko Zlín                                                                        40 tisíc korun
Nemocnice Milosrdných bratří ve Vizovicích                              40 tisíc korun

 

Autor článku: www.zlin.eu

—————

Zpět


Kontakt



KLUBÍČKO
ul. Miloše Knesla 4056
76001 Zlín


+420 773765204


Blog

25.06.2011 10:01

Klub Íčko po deseti letech

Jak vnímají naši existenci lidé okolo?

Celý článek

—————