29.07.2021 14:12

Exkurze na Zdravotnickou záchrannou službu Zlínského kraje 2021

Ve středu 28. 7. se uskutečnil náš další prázdninový výlet. Zamířili jsme na exkurzi na Zdravotnickou záchranou službu Zlínského kraje. Exkurze byla rozdělena do tří etap. V první části jsme se seznámili s prostorami, které využívají záchranáři na teoretickou přípravu ke svému zaměstnání. Zde jsme viděli, jak probíhají nácviky na modelech osob dle věku a typu zranění. Bylo nám ukázáno např. jak poskytnout první pomoc, zajistit stabilizovanou polohu, pracovat s přenosným defibrilátorem a další. Touto částí nás provedla vedoucí vzdělávacího a výcvikového střediska paní Mgr. Dana Polášková, která nám velmi ochotně odpovídala na naše dotazy, a nebylo jich opravdu málo.

Následovalo malé občerstvení. V další části jsme byli provedeni celou záchranou stanicí, kde jsme mohli vidět zázemí záchranářů, lékařů, řidičů-záchranářů. V tichosti jsme prošli operačním střediskem a dostali jsme se do garáží, kde jsou připraveny vozidla na výjezdy. Poslední části naší prohlídky se ujal zkušený záchranář Dis. Tomáš Baxa – Toša a poodhalil nám tajemství, co vše se v takovém záchranném voze ukrývá a je potřeba k záchraně lidských životů v terénu. I v garážích nám byly také zodpovězeny naše mnohé všetečné dotazy.

Celou exkurzí jsme byli všichni doslova unešeni a odnesli jsme si spoustu zajímavých a poučných informací. Exkurze se nesla ve velmi přátelském a pohodovém duchu, za kterou tímto oběma pracovníkům záchranné služby moc děkujeme.

Foto ZDE

—————

Zpět


Kontakt



KLUBÍČKO
ul. Miloše Knesla 4056
76001 Zlín


+420 773765204


Blog

25.06.2011 10:01

Klub Íčko po deseti letech

Jak vnímají naši existenci lidé okolo?

Celý článek

—————